nedeľa 23. októbra 2011

Milionárom rýchlo a ľahko

Bill Gates, Steve Jobs, Rupert Murdoch či Warren Buffett. Úspešní a bohatí ľudia, o ktorých si často čítame v novinách. Možno im závidíme ich slávu a peniaze a určite si aspoň občas povzdychneme v zmysle: Keby som poznal recept na úspech, určite by som dosiahol to, čo oni. Takže otázka znie: pozná niekto zaručený recept na úspech?

Zdá sa, že tým najsprávnejším kľúčom k úspechu je silná motivácia. Svedčia o tom aj plné poličky s motivačnou literatúrou v slovenských kníhkupectvách. Len sa v nich hemží titulmi ako Odvaha byť bohatý, Získajte kontakt na úspech či Tajomstvo prosperity. Najmä americkí autori v nich radia, ako si človek môže zlepšiť život.

V knihách vraj naučia, „ako zmeniť výsledok akejkoľvek udalosti len tým, že zmeníte svoju reakciu na ňu“, „ako sa pripraviť a byť okamžite v pohotovosti, keď vám príležitosť zaklope na dvere“, „ako realizovať jedinečný systém hospodárenia s časom, ktorý vám umožní sústrediť sa na úspech“ či „ako povedať nie na dobrú ponuku, aby ste mohli povedať áno na skvelú ponuku“.

Pokračovanie v čítaní TU